Hazelnoot-Chocolade-Bananentaart (met filmpje!)
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 6
Ingrediƫnten
Bodem:
  • 100g hazelnootmeel
  • 35g kokosmeel
  • 60g ahornsiroop
  • 30g kokosolie, vloeibaar
  • 1 ei
  • snuf zout
Vulling:
  • 100g ahornsiroop
  • 60g cacaoboter
  • 60g cacao
  • ¼ tl vanillepoeder
Topping:
  • 1 rijpe banaan
  • 100 ml kokosroom
  • 2 el kokosolie, vloeibaar
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius en vet een kleine springvorm in met wat kokosolie.
  2. Begin met het maken van de bodem: combineer hazelnootmeel, kokosmeel en zout en roer goed door elkaar.
  3. Voeg ahornsiroop, kokosolie en het ei toe en roer tot een dik deeg.
  4. Kneed het deeg even met de hand door en verdeel het vervolgens over de bodem en langs de randen van de springvorm.
  5. Bak de bodem in 15 minuten gaar.
  6. Maak nu de vulling: snijd de cacaoboter fijn en smelt deze vervolgens au bain-marie.
  7. Roer ahornsiroop, cacao en vanille door de gesmolten cacaoboter tot de cacao volledig op is genomen en er een dikke massa is ontstaan.
  8. Schenk het chocolademengsel in de taartbodem.
  9. Zet de taart enkele uren in de koelkast om op te stijven (of in de vriezer, dan gaat het sneller ;-) )
  10. Prak voor de topping de banaan fijn en meng er de kokosroom en kokosolie doorheen. Verdeel over de taart en strijk glad met de achterkant van een lepel.
  11. Bewaar de taart tot het serveren in de koelkast.
  12. Garneer eventueel met wat cacao nibs of plakjes banaan.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/fruit/hazelnoot-chocolade-bananentaart-met-filmpje/