Feestelijke Citroentaart
Auteur: Marinka
Personen: 8-10
- 250g Medjool dadels, zonder pit
- 200g bruine amandelen
- 300g cashewnoten
- Vruchtvlees van 2 citroenen
- 60 ml honing
- ¼ tl vanillepoeder
- 100 ml kokosolie, vloeibaar
- Sap van 2 citroenen
- 1 el gelatinepoeder
- 120 ml kokend water
- 60 ml honing
- Combineer dadels en amandelen in een foodprocessor en maal tot een plakkerige, korrelige massa.
- Verdeel de massa over de bodem van een springvorm (ca. 24 cm in doorsnede) en druk dit stevig aan. Zet de bodem even apart.
- Combineer cashewnoten, citroenen, honing en vanille in de foodprocessor of blender en maal in enkele minuten tot een dikke, gladde massa.
- Voeg kokosolie toe en maal enkele seconden tot ook dit op is genomen.
- Verdeel de vulling over de taartbodem en laat de taart opstijven in de koelkast terwijl je de topping maakt.
- Strooi het gelatinepoeder over het citroensap in een kommetje en laat dit even staan.
- Breng in de tussentijd het water aan de kook in een steelpan.
- Roer het gelatinepoeder goed door het citroensap maar zorg dat er geen klontjes ontstaan.
- Roer het gelatinemengsel en de honing door het kokende water tot er een gladde, egale vloeistof is ontstaan.
- Laat het mengsel ten minste een half uur afkoelen voor je het op de taart schenkt.
- Laat de taart met topping in ongeveer 3 uur stevig worden in de koelkast, of in 1 à 2 uur in de vriezer.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/feestelijke-citroentaart/
3.2.2925