Feestelijke Citroentaart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 8-10
Ingrediënten
Bodem:
  • 250g Medjool dadels, zonder pit
  • 200g bruine amandelen
Vulling:
  • 300g cashewnoten
  • Vruchtvlees van 2 citroenen
  • 60 ml honing
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 100 ml kokosolie, vloeibaar
Topping:
  • Sap van 2 citroenen
  • 1 el gelatinepoeder
  • 120 ml kokend water
  • 60 ml honing
Bereiding
Bodem:
  1. Combineer dadels en amandelen in een foodprocessor en maal tot een plakkerige, korrelige massa.
  2. Verdeel de massa over de bodem van een springvorm (ca. 24 cm in doorsnede) en druk dit stevig aan. Zet de bodem even apart.
Vulling:
  1. Combineer cashewnoten, citroenen, honing en vanille in de foodprocessor of blender en maal in enkele minuten tot een dikke, gladde massa.
  2. Voeg kokosolie toe en maal enkele seconden tot ook dit op is genomen.
  3. Verdeel de vulling over de taartbodem en laat de taart opstijven in de koelkast terwijl je de topping maakt.
Topping:
  1. Strooi het gelatinepoeder over het citroensap in een kommetje en laat dit even staan.
  2. Breng in de tussentijd het water aan de kook in een steelpan.
  3. Roer het gelatinepoeder goed door het citroensap maar zorg dat er geen klontjes ontstaan.
  4. Roer het gelatinemengsel en de honing door het kokende water tot er een gladde, egale vloeistof is ontstaan.
  5. Laat het mengsel ten minste een half uur afkoelen voor je het op de taart schenkt.
  6. Laat de taart met topping in ongeveer 3 uur stevig worden in de koelkast, of in 1 à 2 uur in de vriezer.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/feestelijke-citroentaart/