Aspergesoep met sinaasappelroom
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2-4
Ingrediƫnten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 400g witte asperges, geschild
  • 500 ml kippenbouillon (zie dit recept)
  • peper en zout naar smaak
  • 200 ml kokosroom
  • 2 el sinaasappelsap
  • 2-3 el bieslook, fijn gesneden
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 100g gerookte zalm
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui zachtjes aan.
  2. Bak de knoflook enkele seconden mee en voeg daarna de asperges toe.
  3. Schenk ook de kippenbouillon bij het gerecht en breng het geheel aan de kook.
  4. Koop de soep in 8 minuten gaar.
  5. Voeg wat peper en zout toe en pureer de soep vervolgens met behulp van een staafmixer.
  6. Roer sinaasappelsap door de kokosroom.
  7. Verdeel de soep over 2 (of 4) borden. Laat een flinke lepel van de sinaasappelroom in de soep vallen en verdeel ook de zalm over de borden.
  8. Garneer met bieslook en sinaasappelrasp.
Tip: Liever geen vis? Serveer de soep dan met een gekookt ei, of 2.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/aspergesoep-met-sinaasappelroom/