Gekarameliseerde Ananas Lassi
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • ½ ananas (de rest van de ananas kun je lekker opeten!)
  • 4 el kokosolie of ghee
  • 500 ml kokosmelk of notenmelk naar keuze
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemalen kardemom
  • ¼ tl vanillepoeder
Bereiding
  1. Snijd de ananas in schijven van ongeveer 1 cm dik.
  2. Verhit de kokosolie (of ghee) in een koekenpan en bak hierin de ananasschijven in 4-5 minuten per kant goudbruin. Zet het vuur niet te hoog, anders verbranden ze.
  3. Laat de ananas een beetje afkoelen.
  4. Snijd de ananas in kleinere stukjes en combineer met kokosmelk (of notenmelk), kaneel, kardemom en vanille in de blender.
  5. Maal tot een schuimig drankje.
  6. Laat volledig afkoelen in de koelkast, of drink het meteen op.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/gekarameliseerde-ananas-lassi/