Chocolade Sprinkhanen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 35g gevriesdroogde sprinkhanen
  • 100g pure chocolade (cacaogehalte ten minste 75%)
  • ¼ tl zeezout
Bereiding
  1. Verwijder de pootjes en vleugels van de sprinkhanen.
  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur (zonder vet) en rooster hierin de sprinkhanen in 4-5 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie en roer het zeezout er doorheen.
  4. Doop de sprinkhanen in de chocolade en leg de vervolgens op een stuk bakpapier om te laten stollen.
  5. Je kunt ze nu zó opeten, of nog een tweede laag chocolade geven. Net wat je lekker vindt!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/insecten-paleo/