Supersnelle zomersalade met kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 300g kipfilet, in reepjes
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild
  • 6 el verse munt, alleen de blaadjes
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • ½ tl zout
  • 3 el citroensap
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 200g kastanjechampignons, in plakjes
  • ½ krop ijsbergsla, fijn gesneden
  • 4 abrikozen, in plakjes
  • 2 el pompoenpitten
  • extra olijfolie, als dressing
Bereiding
  1. Combineer gember, munt, knoflook, zout, citroensap en olijfolie in een kom en pureer tot een gladde marinade.
  2. Schenk de marinade over de reepjes kip in een kom en laat afgedekt in de koelkast ten minste 1 uur marineren.
  3. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zachtjes aan.
  4. Voeg champignons toe en bak deze mee tot ze zacht zijn. Daarna kunnen de reepjes kip erbij.
  5. Leg de kipreepjes voorzichtig in de pan en laat ze 2-3 minuten bakken zonder eraan te zitten.
  6. Draai de kip om en bak ze nog 3-4 minuten aan de andere kant, zorg dat ze niet aanbranden.
  7. Verdeel de sla over over 2 borden en leg hier de kip met ui en champignons bovenop.
  8. Bestrooi met pompoenpitten en besprenkel vervolgens wat olijfolie naar smaak.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/supersnelle-zomersalade-met-kip/