Paleo Pizza Niçoise
Auteur: Marinka
Personen: 2-3
- 600g bloemkool, in roosjes
- 2 eieren, groot
- 1 tl gedroogde oregano
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl zout
- 2 el kokosmeel
- 250g sardines in olijfolie
- 100g broccolini
- 10 ansjovisfilets
- 100g zwarte olijven, gehalveerd
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 el kappertjes
- Sap van 1 citroen
- Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rasp de bloemkoolroosjes met behulp van een foodprocessor tot korrels ter grootte van rijst.
- Roer eieren, oregano, knoflook en zout door het bloemkoolrasp en meng daarna het kokosmeel er doorheen.
- Schep het mengsel op de bakplaat, spreid het uit en druk het geheel stevig aan om de pizzabodem te vormen. De dikte mag zo'n 0,5 - 1 cm zijn.
- Bak de bodem 25 minuten in de oven en verdeel daarna de toppings erover.
- Begin met de sardines, daarna de broccoli, ansjovis, olijven en rode ui. Verdeel de kappertjes als laatste over de pizza.
- Bak de pizza nog 15 minuten in het midden van de oven. Besprenkel vlak voor het serveren met citroensap.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/paleo-pizza-nicoise/
3.2.2925