Paleo Pizza Niçoise
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 2-3
Ingrediënten
Pizzabodem
  • 600g bloemkool, in roosjes
  • 2 eieren, groot
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl zout
  • 2 el kokosmeel
Toppings
  • 250g sardines in olijfolie
  • 100g broccolini
  • 10 ansjovisfilets
  • 100g zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 el kappertjes
  • Sap van 1 citroen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rasp de bloemkoolroosjes met behulp van een foodprocessor tot korrels ter grootte van rijst.
  3. Roer eieren, oregano, knoflook en zout door het bloemkoolrasp en meng daarna het kokosmeel er doorheen.
  4. Schep het mengsel op de bakplaat, spreid het uit en druk het geheel stevig aan om de pizzabodem te vormen. De dikte mag zo'n 0,5 - 1 cm zijn.
  5. Bak de bodem 25 minuten in de oven en verdeel daarna de toppings erover.
  6. Begin met de sardines, daarna de broccoli, ansjovis, olijven en rode ui. Verdeel de kappertjes als laatste over de pizza.
  7. Bak de pizza nog 15 minuten in het midden van de oven. Besprenkel vlak voor het serveren met citroensap.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/paleo-pizza-nicoise/