Dit recept bevat ei, maar je kunt deze ook weglaten.
Auteur: Marinka
Personen: 15
Ingrediƫnten
240g bakbanaan (groen of geel)
1 ei
150g courgette, geraspt
3 el verse peterselie, fijn gesneden
20g kokosmeel
15g arrowroot
peper en zout
150 ml kokosolie
Bereiding
Verwijder de schil van de bakbanaan en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Pureer de plakjes bakbanaan met het ei tot een gladde massa.
Roer courgette, peterselie, kokosmeel, arrowroot, peper en zout door de massa.
Verhit de kokosolie in een steelpan over middel-laag vuur. Wanneer je er een druppel beslag in laat vallen moet het gaan sissen en borrelen.
Gebruik 2 lepels om een balletje van het beslag te vormen en in de hete olie te laten vallen. Bak op deze manier 3 balletjes tegelijk.
Draai de balletjes na enkele minuten om met behulp van een lepel of spatel en bak ze vervolgens nog 2 minuten aan de andere kant.
De balletjes horen na het bakken mooi goudbruin te zijn en niet meer vloeibaar vanbinnen. Zijn ze te donker, maar nog vloeibaar? Zet het vuur dan iets lager en laat de balletjes langer bakken. Worden ze niet bruin? Dan mag het vuur iets hoger.
Serveer met guacamole of een andere dipsaus naar keuze.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/vega-ballen-met-bakbanaan/