Heerlijke chocoladetaartjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 100 gram amandelmeel
  • 35 gram kokosmeel
  • 60 gram honing
  • 30 gram kokosolie (gesmolten)
  • 1 ei
  • Snuf zeezout
  • Extra kokosolie om de vormpjes in te vetten
  • Voor de vulling:
  • 100 - 150 gram ahornsiroop
  • 60 gram cacaoboter* (gesmolten)
  • 60 gram cacaopoeder
  • Optioneel; extra vulling b.v. walnoten, gemengde noten met rozijnen, kokos, goji bessen etc.
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 160°C
  2. Meng alle ingrediënten voor de taartbodem en zet deze in de koelkast zodat het deeg wat steviger kan worden.
  3. Vet de vormpjes in. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit of je kleine vormpjes gebruikt of één grote vorm. Je kunt ook prima een kleine springvorm gebruiken. Vul deze echter maar tot maximaal halverwege de rand met deeg.
  4. Zodra het deeg wat steviger is geworden kun je de vormpjes vullen met een laagje deeg van ongeveer 3 to 5 mm dik.
  5. Zet de vormpjes ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven. Hou ze in de gaten want het deeg verbrand snel. Zodra ze goudbruin zijn en de bodem stevig aanvoelt zijn ze klaar.
  6. Laat ze helemaal afkoelen.
  7. Meng de ingrediënten voor de vulling.
  8. Vul de vormpjes en laat ze afkoelen en opstijven in de koelkast.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/heerlijke-paleo-chocoladetaartjes/