Paleo Appelbeignets
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 80 gram kastanjemeel (of boekweit)
  • 50 ml kokosmelk
  • 30 ml water
  • 1 ei, gesplitst
  • Snuf zout
  • Appel
  • Citroensap
  • Kaneel
  • Een koekenpan met een laagje kokosolie om de appel beignets in te frituren.
Bereiding
  1. Schil de appel en snij deze in ringen van ongeveer een halve centimeter.
  2. Besprenkel de appel met citroensap en bestrooi met kaneel.
  3. Meng de kastanjemeel met de kokosmelk, het water, het eigeel en een snuf zout
  4. Klop het eiwit stijf.
  5. Vouw dit door het beslag.
  6. Verhit je kokosolie , een druppel beslag moet meteen gaan sissen zodra het in aanraking komt met de kokosolie.
  7. Doop de appelringen in het beslag en bak aan beide kanten goudbruin in de kokosolie.
  8. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/paleo-appelbeignets/