Paleo Appelbeignets
Auteur: Marinka
Personen: 4
- 80 gram kastanjemeel (of boekweit)
- 50 ml kokosmelk
- 30 ml water
- 1 ei, gesplitst
- Snuf zout
- Appel
- Citroensap
- Kaneel
- Een koekenpan met een laagje kokosolie om de appel beignets in te frituren.
- Schil de appel en snij deze in ringen van ongeveer een halve centimeter.
- Besprenkel de appel met citroensap en bestrooi met kaneel.
- Meng de kastanjemeel met de kokosmelk, het water, het eigeel en een snuf zout
- Klop het eiwit stijf.
- Vouw dit door het beslag.
- Verhit je kokosolie , een druppel beslag moet meteen gaan sissen zodra het in aanraking komt met de kokosolie.
- Doop de appelringen in het beslag en bak aan beide kanten goudbruin in de kokosolie.
- Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/paleo-appelbeignets/
3.4.3177