Paleo Kletskoppen
Auteur: Marinka
Personen: 8
- 50 gram (grof) gehakte amandelen
- 100 gram biologische roomboter
- 100 gram palmsuiker
- 75 gram kastanjemeel (kan ook met boekweit of amandelmeel)
- Snuf zout
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Leg een stuk bakpapier op je bakplaat.
- Roer de boter in een kom zacht en roer dan de palmsuiker erdoorheen.
- Voeg de kastanjemeel, het zout en de gehakte amandelen en meng het geheel goed door elkaar.
- De massa is nu een plakkerig geheel.
- Maak met twee theelepels hoopjes beslag en leg deze op ruime afstand op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak voor ongeveer 8 – 10 minuten.
- De koekjes moeten helemaal uitgelopen zijn en de randjes moeten donker bruin van kleur zijn geworden. De koekjes zijn nu flink aan het borrelen.
- Laat de paleo kletskoppen afkoelen tot ze koud en hard zijn geworden en bewaar ze in een goed sluitend blik.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/paleo-kletskoppen/
3.4.3177