Wortelcake
Auteur: Marinka
Personen: 12
- 40 gram kokosmeel
- 160 gram amandelmeel
- 25 gram fijngemalen walnoten of walnotenmeel
- 4 gram bakzout
- 1 eetlepel kaneel
- Optioneel; 1 theelepel cardemom
- Optioneel; ½ theelepel gember
- 150 gram roomboter
- 30 gram kokosolie
- 3 eieren
- 40 gram palmsuiker
- 60 gram ahornsiroop
- 200 gram geraspte wortel
- 75 gram rozijnen
- 75 gram gehakte walnoten
- Optioneel; extra vulling zoals; nootjes, gedroogd fruit, appel, zonnebloempitten, gojibessen, chiazaad etc etc.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Vet een springvorm of vierkante muffinvorm, van ongeveer 22x22 cm, in.
- Meng de kokosmeel, amandelmeel, fijngemalen walnoten, bakzout en de specerijen in een ruime kom.
- Smelt de roomboter samen met de kokosolie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng hier de eieren, palmsuiker en ahornsiroop door en mix het tot een egale massa.
- Voeg het meel mengsel bij het eiermengsel en roer alle klontjes eruit.
- Voeg de vulling toe en giet het geheel in je bakvorm
- Bak voor ongeveer 40-45 minuten of totdat de cake gaar is.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/wortelcake/
3.2.2925