Wortelcake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
  • 40 gram kokosmeel
  • 160 gram amandelmeel
  • 25 gram fijngemalen walnoten of walnotenmeel
  • 4 gram bakzout
  • 1 eetlepel kaneel
  • Optioneel; 1 theelepel cardemom
  • Optioneel; ½ theelepel gember
  • 150 gram roomboter
  • 30 gram kokosolie
  • 3 eieren
  • 40 gram palmsuiker
  • 60 gram ahornsiroop
  • 200 gram geraspte wortel
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram gehakte walnoten
  • Optioneel; extra vulling zoals; nootjes, gedroogd fruit, appel, zonnebloempitten, gojibessen, chiazaad etc etc.
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Vet een springvorm of vierkante muffinvorm, van ongeveer 22x22 cm, in.
  3. Meng de kokosmeel, amandelmeel, fijngemalen walnoten, bakzout en de specerijen in een ruime kom.
  4. Smelt de roomboter samen met de kokosolie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Meng hier de eieren, palmsuiker en ahornsiroop door en mix het tot een egale massa.
  6. Voeg het meel mengsel bij het eiermengsel en roer alle klontjes eruit.
  7. Voeg de vulling toe en giet het geheel in je bakvorm
  8. Bak voor ongeveer 40-45 minuten of totdat de cake gaar is.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/wortelcake/