Gevulde aubergine
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Let op! Dit recept bevat nachtschaden
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 aubergine (courgette kan natuurlijk ook)
  • Ongeveer 100 ml gepureerde tomaten
  • 250 gram gehakt
  • 6 plakken bacon (of ontbijtspek)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de aubergine en droog deze weer af.
  3. Snij de aubergine doormidden.
  4. Hol deze ongeveer voor de helft uit zodat je voldoende ruimte hebt voor je vulling maar ook nog voldoende vruchtvlees over houdt.
  5. Besprenkel beide helften met een beetje peper en zout en verdeel de saus over beide helften.
  6. Breng de gehakt op smaak met peper en zout (en eventueel kruiden naar smaak) , verdeel in tweeën, en leg deze op de pastasaus in de aubergine.
  7. Dek de gehakt af met de bacon.
  8. Plaats de aubergine in een vuurvaste schaal en bak voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/gevulde-aubergine/