Gevulde aubergine
Auteur: Marinka
Personen: 2
- 1 aubergine (courgette kan natuurlijk ook)
- Ongeveer 100 ml gepureerde tomaten
- 250 gram gehakt
- 6 plakken bacon (of ontbijtspek)
- 1 el Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de aubergine en droog deze weer af.
- Snij de aubergine doormidden.
- Hol deze ongeveer voor de helft uit zodat je voldoende ruimte hebt voor je vulling maar ook nog voldoende vruchtvlees over houdt.
- Besprenkel beide helften met een beetje peper en zout en verdeel de saus over beide helften.
- Breng de gehakt op smaak met peper en zout (en eventueel kruiden naar smaak) , verdeel in tweeën, en leg deze op de pastasaus in de aubergine.
- Dek de gehakt af met de bacon.
- Plaats de aubergine in een vuurvaste schaal en bak voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/gevulde-aubergine/
3.2.2925