Italiaanse Noodlesalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen (ca. 200g)
  • 2 handjes rucola
  • 2 blikjes tonijn in olijfolie
  • 4 el groene olijven, fijngehakt
  • 6 zongedroogde tomaten op olie, fijngehakt
  • 4 el verse krulpeterselie, fijngehakt
  • 1 el gedroogde mediterrane kruiden
  • Peper & zout naar smaak
Bereiding
  1. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. Schud ze regelmatig om zodat ze niet verbranden. Haal de pan vervolgens van het vuur en zet even apart.
  2. Was de courgette en winterpeen en snijd er met een julienne-dunschiller lange noodles van.
  3. Breng 500 ml water aan de kook in een steelpan of waterkoker. Doe de noodles in een vergiet en schenk er het kokende water overheen. Spoel de noodles meteen af onder koud water; zo zijn ze wat zachter maar behouden ze hun ‘bite’.
  4. Meng in een kom de inhoud van de blikjes tonijn (let op: de olie van de tonijn gebruik je ook, niet afgieten dus) met de gehakte olijven, zongedroogde tomaten, peterselie, mediterrane kruiden, peper en zout.
  5. Verdeel de rucola over 2 borden en leg de noodles erop. Schep het tonijnmengsel bovenop de noodles en garneer met de pijnboompitten. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/lunch/italiaanse-noodlesalade/