Paleo pizza!!
Auteur: Marinka
Personen: 2
- 150g rauwe cashewnoten
- 40g kokosmeel + extra voor het uitrollen
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 2 grote eieren
- 3 el water
- ½ tl appelazijn
- 2 el kokosolie
- 1 el verse peterselie
- 4 blaadjes verse basilicum
- 140g tomatenpuree
- 1 el kokosolie
- 1 rode ui, in dunne halve ringen gesneden
- 200g rundergehakt
- 4 zongedroogde tomaten
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl zout
- Peper naar smaak
- 1 handje vol rucola
- 6 blaadjes verse basilicum, fijngehakt
- Optioneel: 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en leg de bakplaat vast klaar.
- Combineer de cashewnoten en het kokosmeel in een foodprocessor en maal alles tot een fijn meel.
- Voeg het bakpoeder, zout, eieren, water, appelazijn en kokosolie toe en pulseer tot zich een nat deeg heeft gevormd.
- Voeg de peterselie en basilicum toe en pulseer nog een paar keer om de kruiden over het deeg te verdelen. Laat het deeg ca. 2 minuten rusten.
- Leg een vel bakpapier op je werkblad en bestrooi dit met wat kokosmeel. Leg het deeg erop en dek het af met nog een vel bakpapier.
- Rol het deeg egaal uit tot een ronde pizza met een dikte van ca. ½ cm.
- Haal de bovenste laag bakpapier er voorzichtig af en leg de onderste laag bakpapier met het deeg op de bakplaat.
- Bak de pizza ca. 12 minuten tot de bodem licht begint te kleuren. Maak in de tussentijd de topping.
- TOPPING:
- Verhit de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak herin de ui in enkele minuten al roerend glazig.
- Voeg het gehakt toe en bak dit samen met de zongedroogde tomaten, knoflook, zout en peper rul.
- Bestrijk de warme pizzabodem zodra deze uit de oven komt met de tomatenpuree en verdeel er vervolgens het gehaktmengsel over.
- Strooi de rucola en gehakte basilicum erover en eventueel de gedroogde Italiaanse kruiden en serveer meteen. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/paleo-pizza/
3.4.3177