Echte kippensoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • 1 biologische kip (b.v. van www.okvlees.nl of je biologische slager)
  • 2 liter water (of een combinatie met zelf getrokken kippenbouillon)
  • ½ eetlepel appelciderazijn (of andere vorm van azijn)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 winterwortel, fijn gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 laurierblad
  • (Keltisch ) zeezout naar smaak
  • Optioneel; verse gember naar smaak
Bereiding
  1. Plaats alle ingrediënten in een grote soeppan of een slowcooker.
  2. Breng even aan de kook en zet de pan daarna op het kleinste pitje (of de slowcooker op de laagste stand) en laat deze voor 8 tot 10 uur pruttelen.
  3. In ieder geval net zolang totdat het vlees van het bot valt.
  4. Zeef de soep en verwijder de botjes. Het vlees kun je met een vork uit elkaar trekken en samen met de groenten terug de soep in. (Verwijder wel het laurierblad)
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/gevogelte/echte-kippensoep/