Champignon soep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 4 grote portobello’s of 2 doosjes kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook, geperst
  • ½ ui gesnipperd
  • 750 ml (zelfgemaakte) bouillon
  • 120 ml kokosmelk
  • 2 el kokosolie
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl peterselie
  • ½ tl rozemarijn
  • Peper naar smaak
Bereiding
  1. Verwijder de stelen uit de champignons, wrijf ze schoon met een stuk keukendoek en snij ze in stukken.
  2. Verwarm de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook en champignons voor ongeveer 4 minuten.
  3. Voeg de zout, peper en kruiden toe en bak het geheel totdat de champignons bruin beginnen te worden.
  4. Voeg de bouillon toe en roer goed over de bodem om alle smaken te mengen en breng aan de kook.
  5. Laat de soep een paar minuutjes zachtjes koken en zet het vuur laag.
  6. Voeg als laatste de kokosmelk toe en verwarm deze nog even door. Zorg er wel voor dat de soep niet meer kookt anders heb je kans dat de kokosmelk gaat schiften.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/champignonsoep/