Paleo mini-kerststol met amandelspijs
Auteur: Marinka
Personen: 6
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram kastanjemeel (of boekweitmeel)
- 50 gram tapioca
- ¾ tl bakzout
- Vanille van twee vanillestokjes (ongeveer ¼ theelepel)
- Rasp van 1 sinaasappel (biologisch)
- Snuf zout
- 60 ml kokosmelk
- 100 gram roomboter of kokosolie (gesmolten en op kamertemperatuur)
- 85 gram ahornsiroop
- 2 eieren (losgeklopt)
- 2 el sinaasappelsap
- ¾ el appelciderazijn
- 150 gram rozijnen
- AMANDELSPIJS:
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram ahornsiroop
- ½ eiwit
- 1 el citroensap
- Snuf zout
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Zet kleine cake of muffinvormpjes klaar en vet ze (indien nodig) in.
- Mix de ingrediënten voor het amandelspijs goed door elkaar tot een plakkerige massa en zet deze in de koelkast.
- Meng de amandelmeel, kastanjemeel, tapioca, vanille, bakzout, sinaasappelrasp en het zout door elkaar.
- In een twee kom meng je de kokosmelk, roomboter/kokosolie, ahornsiroop, eieren, sinaasappelsap en de appelciderazijn goed door elkaar.
- Voeg nu het amandelmeel mengsel toe aan het natte mengsel en roer goed door elkaar.
- Voeg als laatste de rozijnen toe.
- Kneed het spijs en maak voor elk vormpje een spijsrolletje van ongeveer 1 cm doorsnede.
- Vul elk vormpje voor de helft met beslag, druk het spijsrolletje erin en verdeel de rest van het beslag over de vormpjes
- Bak voor ongeveer 20-25 minuten of totdat de stolletjes bruin en gaar zijn.
- Zowel warm als koud erg lekker.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/paleo-mini-kerststol-met-amandelspijs/
3.2.2925