Paleo Peer Clafoutis met Perencustard en Kokosroom
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Marinka
Personen: 4
Ingrediënten
4 eieren
100 ml kokosmelk
50 gram boter of kokosolie (gesmolten)
80 gram ahornsiroop of honing
100 gram amandelmeel
1 eetlepel arrowroot
½ theelepel kaneel
2 peren, geschild en in partjes
CUSTARD:
2 grote peren (gepureerd ongeveer 500 ml)
4 eierdooiers
mespunt vanillepoeder
KOKOSROOM:
1 blikje kokosroom of kokosmelk
Optioneel; honing of ahornsiroop naar smaak
Bereiding
Vet een spring of taartvorm in.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de eieren met de kokosmelk, gesmolten boter of kokosolie, en de ahornsiroop of honing.
Roer de amandelmeel, arrowroot en kaneel er doorheen tot je een mooi egaal beslag hebt.
Giet het beslag in de vorm en druk de partjes peer in het beslag.
Bak voor ongeveer 35-40 minuten in de oven of totdat de clafoutis gaar is.
Serveer warm of koud.
CUSTARD:
Snij de peer in stukjes en maal (staafmixer) ze samen met de eierdooiers en de vanille tot een egale massa.
Verwarm in een steelpannetje met dikke bodem voor ongeveer 8 minuten totdat de massa ingedikt is.
KOKOSROOM:
Zet het blikje kokosmelk 24 uur in de koelkast.
Plaats een half uur voor je gaat beginnen een rvs of glazen kom in de vriezer. Heb je deze niet dan kun je natuurlijk ook een plastic kom gebruiken en heel snel werken zodat de room niet warm kan worden (dan wordt hij dun).
Draai het blikje om en maak ze aan de onderkant open.
Giet het kokoswater af (Niet weggooien, hoor! Kun je heerlijke smoothies mee maken).
Schep de kokosroom in je ijskoude kom.
Klop met een handmixer de kokos tot ‘slagroom’.
Het resultaat is niet zo luchtig als echte slagroom maar het is een verdomd lekker gezond alternatief!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/paleo-peer-clafoutis-met-perencustard-en-kokosroom/