120 gram gesmolten kokosolie (af laten koelen naar kamertemperatuur)
3 eieren
1 tl appelciderazijn
VANILLE PALEO CUPCAKES:
75 gram amandelmeel
50 gram kastanjemeel
½ theelepel bakingsoda
Snuf zout
2 eieren
100 gram gesmolten kokosolie (af laten koelen naar kamertemperatuur)
90 gram ahornsiroop (honing of kokosbloesemnectar)
1 tl appelciderazijn
1 tl vanille extract
Optioneel; 2 eetlepels witte amandelpasta voor extra smeuïge cupcakes.
Optioneel; een vulling van b.v. 100 gram rozijnen, noten, bessen etc.
TOPPING KOKOSROOM:
1 blikje kokosmelk of kokosroom (kokosroom is het lekkerste!)
Optioneel 1 á 2 eetlepels ahornsiroop of honing
Bereiding
CHOCOLADE PALEO CUPCAKES:
Verwarm de oven voor op 160°C.
Vet een muffintray in van 12 muffinvormpjes op zet siliconevormpjes klaar.
Smelt de chocolade au-bain marie.
Meng de droge ingrediënten door elkaar; amandelmeel, palmsuiker, cacao, bakzout en zout
Klop in een tweede schaal de eieren los.
Voeg hier de kokosolie en de appelciderazijn aan toe en meng het geheel goed door elkaar.
Voeg de droge ingrediënten aan het ei-mengsel toe en roer alles tot een egale massa.
Schep hier de gesmolten chocolade doorheen.
Vul de vormpjes voor ongeveer ¾ en bak de cakejes in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.
Laat ze een minuut of vijf afkoelen op een rooster en verwijder ze dan uit de tray.
VANILLE PALEO CUPCAKES:
Verwarm de oven voor op 160°C.
Vet een muffintray in van 12 muffinvormpjes op zet siliconevormpjes klaar.
Meng de droge ingrediënten door elkaar; amandelmeel, boekweit/kastanjemeel , bakzout en zout
Klop in een tweede schaal de eieren los.
Voeg hier de kokosolie, ahornsiroop en de appelciderazijn aan toe en meng het geheel goed door elkaar.
Voeg nu eventueel de amandelpasta toe.
Voeg de droge ingrediënten aan het ei-mengsel toe en roer alles tot een egale massa.
Schep hier eventueel de vulling doorheen.
Vul de vormpjes voor ongeveer ¾ en bak de cakejes in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.
Laat ze een minuut of vijf afkoelen op een rooster en verwijder ze dan uit de tray.
TOPPING KOKOSROOM:
Zet het blikje kokosmelk 24 uur in de koelkast.
Plaats een half uur voor je gaat beginnen een rvs of glazen kom in de vriezer. Heb je deze niet dan kun je natuurlijk ook een plastic kom gebruiken en heel snel werken zodat de room niet warm kan worden (dan wordt hij dun).
Draai het blikje om en maak ze aan de onderkant open.
Giet het kokoswater af (Niet weggooien, hoor! Kun je heerlijke smoothies mee maken).
Schep de kokosroom in je ijskoude kom.
Voeg eventueel de ahornsiroop of honing toe.
Klop met een handmixer de kokos tot ‘slagroom’.
Het resultaat is niet zo luchtig als echte slagroom maar het is een verdomd lekker gezond alternatief!
Spuit de room op de cakejes met een spuitzak.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/paleo-cupcakes/