Trek het vel van de kipdijbenen en snij het vlees in blokjes. Meng de kip met de kipkruiden en laat deze even intrekken.
Snij de champignons in kwarten, pers de teentjes knoflook en snij de ananas in blokjes.
Bak de cashewnoten in een droge pan op hoog vuur totdat ze bruine plekjes krijgen. Let er wel op dat je bij de pan blijft en de cashewnoten regelmatig omschud om te voorkomen dat ze aanbranden.
Voeg vlak voor de nootjes klaar zijn wat zeezout toe en schud de cashewnoten nog een paar keer goed door elkaar. Schep de nootjes in een bakje om iets af te koelen.
Bak de champignons, in wat kokosolie, op hoog vuur tot ze wat geslonken zijn en voeg dan de knoflook toe, laat deze even kort meebakken tot de keuken heerlijk naar knoflook ruikt.
Schep de knoflook champignons uit de pan en bak nu de kip op hoog vuur in kokosolie totdat de kip gaar is.
Voeg de champignons en de ananas toe en warm even door.
Voeg vlak voor het serveren de spinazie toe en roer deze even door de kip totdat de spinazie warm is en iets geslonken. Bak de spinazie niet te lang mee want dan veranderd het in snot en verliest het zijn bite.
Serveer de spinazie kip met de geroosterde cashewnoten en smullen maar!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/gevogelte/spinazie-kip-met-geroosterde-cashewnoten/