Gevulde Paprika's
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 paprika’s
  • 300 gr rundergehakt
  • 100 gram bacon, uitgebakken en in stukjes
  • 1 doosje champignons, in stukjes gesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden of geperst
  • 50 gr pijnboompitjes
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • zout en peper
  • kokosolie om in te bakken
  • Optioneel; handje geraspte (geiten) kaas
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een ovenschaal in met een beetje kokosolie.
  2. Bak in een koekenpan, met een eetlepel olie, de fijngesneden ui en knoflook aan tot de ui zacht is. Voeg de champignons toe en laat deze even meebakken. Laat iets afkoelen.
  3. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes totdat deze een beetje kleur beginnen te krijgen.
  4. Meng het champignonmengsel door het gehakt samen met het ei, de pijnboompitjes, de baconstukjes, tijm, mosterd en voeg naar smaak zout en peper toe.
  5. Meng het gehakt (met je handen) goed door.
  6. Snij het kapje van de paprika's, en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Je kunt ook elke paprika in de lengte doormidden snijden, zodat je vier 'bakjes' hebt. Vul elke paprika met het gehaktmengsel en zet ze in de ovenschaal. Dek de gehakt eventueel af met de geraspte kaas.
  7. Bak de gevulde paprika's ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het gehakt gaar is.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/gevulde-paprikas/