Ongeveer 1 liter water of (zelf getrokken) bouillon
Optioneel; 200 ml rode wijn
Optioneel; 1-2 eetlepels arrowroot
Bereiding
Snij de runderlappen in stukken en bak deze kort aan in de braadpan. Je kunt het aanbakken (bij gebrek aan tijd) ook overslaan en het vlees rechtstreeks in de stoofpot leggen. Het mist dan wel een wat diepere smaak maar is nog steeds erg lekker.
Snij de wortelen, knolselderij, uien, champignons en knoflook in grove stukken.
Plaats alle ingrediënten in de slowcooker of braadpan, voeg de tomatenpuree, kruiden, specerijen en eventueel de rode wijn toe.
Giet er nu zoveel water of bouillon bij dat het gerecht nét niet helemaal onder water staat.
Laat de slowcooker op ‘low’ tenminste voor 6 uur staan (of high voor 4 uur).
Wanneer je gebruik maakt van een braadpan, zet dan de pan op het kleinste pitje en laat het gerecht in 2 tot 3 uur gaar pruttelen. Let er dan wel op dat je, indien nodig, af en toe een beetje water toevoegt om te voorkomen dat de stoofpot droog kookt en gaat aanbakken.
Wanneer het gerecht gaar is kun je de stoofpot eventueel nog wat indikken door 1 á 2 eetlepels arrowroot (of maïzena) door de saus te roeren en nog even te verwarmen totdat de saus is ingedikt
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/snelle-stoofpot/