Kruidige appeltjes met kokosroom
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediƫnten
  • 1 appel
  • 50 gram hazelnootmeel (kan vervangen worden door amandelmeel)
  • 2 tl vijfkruidenpoeder (kan vervangen worden door kaneel)
  • 2 el kokosolie
  • 3 el kokosroom
  • Optioneel: 2 tl ahornsiroop of honing
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de appel en snij deze in parten.
  3. Meng de hazelnootmeel met de vijfkruidenpoeder en smelt de kokosolie.
  4. Wentel elk partje appel eerst door de kokosolie en vervolgens door de hazelnootmeel zodat de appel helemaal bedekt is.
  5. Herhaal met alle partjes en leg ze op de bakplaat.
  6. Bak voor ongeveer 20 minuten in de oven waarbij je ze halverwege even omdraait.
  7. Meng ondertussen de kokosroom met de ahornsiroop of honing tot een dipsaus.
  8. Serveer de gebakken appel, warm of koud, met de dipsaus.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/kruidige-appeltjes-met-kokosroom/