Chocolade bananen muffins
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • 2 gele bananen
  • 2 eieren
  • 60 gram witte amandelpasta
  • 30 gr kokosolie of roomboter, gesmolten
  • 35 gram kokosmeel
  • 1 tl appelcider azijn
  • ½ tl bakingsoda
  • ½ tl vanillepoeder
  • Snuf zeezout
  • 100 gram pure chocolade in kleine stukjes
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Vet 10 kleine of 8 grote cakevormpjes in (of gebruik een muffintray)
  3. Pureer de bananen met de staafmixer.
  4. Mix er de eieren, de witte amandelpasta, de kokosolie en de appelcider azijn doorheen.
  5. Zeef de kokosmeel en voeg deze samen met de vanille, bakingsoda en zeezout toe aan het beslag
  6. Nog even flink mengen met de staafmixer zodat er geen klontjes achter blijven in het beslag.
  7. Roer de chocoladestukjes door het beslag.
  8. Schep het beslag in de muffinvormpjes, vul ze voor ongeveer ¾ .
  9. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar, of totdat een satéprikker schoon uit de muffins komt.
  10. Haal de muffins warm uit de vormpjes voordat de stukjes chocola weer hard worden. Ze zijn zowel warm als koud heerlijk.
  11. De muffins laten zich prima invriezen!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/chocolade-bananen-muffins/