Chocolade bananen muffins
Auteur: Marinka
Personen: 8
- 2 gele bananen
- 2 eieren
- 60 gram witte amandelpasta
- 30 gr kokosolie of roomboter, gesmolten
- 35 gram kokosmeel
- 1 tl appelcider azijn
- ½ tl bakingsoda
- ½ tl vanillepoeder
- Snuf zeezout
- 100 gram pure chocolade in kleine stukjes
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Vet 10 kleine of 8 grote cakevormpjes in (of gebruik een muffintray)
- Pureer de bananen met de staafmixer.
- Mix er de eieren, de witte amandelpasta, de kokosolie en de appelcider azijn doorheen.
- Zeef de kokosmeel en voeg deze samen met de vanille, bakingsoda en zeezout toe aan het beslag
- Nog even flink mengen met de staafmixer zodat er geen klontjes achter blijven in het beslag.
- Roer de chocoladestukjes door het beslag.
- Schep het beslag in de muffinvormpjes, vul ze voor ongeveer ¾ .
- Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar, of totdat een satéprikker schoon uit de muffins komt.
- Haal de muffins warm uit de vormpjes voordat de stukjes chocola weer hard worden. Ze zijn zowel warm als koud heerlijk.
- De muffins laten zich prima invriezen!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/chocolade-bananen-muffins/
3.2.2925