Romige bloemkoolsoep
Auteur: Marinka
Personen: 6
- 1 flinke bloemkool
- 1 zoete aardappel
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 1,5 liter (zelfgemaakte) kippenbouillon
- 1 theelepel mosterd
- Peper en zout naar smaak
- Lente-ui, in ringetjes
- Optioneel; 100 gram uitgebakken biologische spekjes of bacon
- Snipper de ui en pel de knoflook. Smelt wat boter of kokosolie in de soeppan en bak de ui glazig. Snij de knoflook in grove stukken en bak even mee.
- Snij de bloemkool in stukken (incl. stronk), schil de zoete aardappel en snij in blokjes.
- Blus de uitjes af met de bouillon en voeg de bloemkool en zoete aardappel toe.
- Laat koken tot alles gaar is en pureer met de staafmixer.
- Wanneer de soep te dik is kun je nu nog even wat water toevoegen.
- Voeg de mosterd toe en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
- Serveer met de lente-ui en optioneel de uitgebakken spekjes.
- Restjes? Je kunt deze soep ook prima invriezen!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/romige-bloemkoolsoep/
3.2.2925