Romige bloemkoolsoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6
Ingrediƫnten
  • 1 flinke bloemkool
  • 1 zoete aardappel
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1,5 liter (zelfgemaakte) kippenbouillon
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper en zout naar smaak
  • Lente-ui, in ringetjes
  • Optioneel; 100 gram uitgebakken biologische spekjes of bacon
Bereiding
  1. Snipper de ui en pel de knoflook. Smelt wat boter of kokosolie in de soeppan en bak de ui glazig. Snij de knoflook in grove stukken en bak even mee.
  2. Snij de bloemkool in stukken (incl. stronk), schil de zoete aardappel en snij in blokjes.
  3. Blus de uitjes af met de bouillon en voeg de bloemkool en zoete aardappel toe.
  4. Laat koken tot alles gaar is en pureer met de staafmixer.
  5. Wanneer de soep te dik is kun je nu nog even wat water toevoegen.
  6. Voeg de mosterd toe en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
  7. Serveer met de lente-ui en optioneel de uitgebakken spekjes.
  8. Restjes? Je kunt deze soep ook prima invriezen!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/romige-bloemkoolsoep/