Paleo brood - Noten en eivrij
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 360 ml handwarm water
  • 75 gram lijnzaad
  • 125 gram pompoenpitten
  • 150 gram tapioca
  • 150 gram arrowroot
  • 75 gram kokosmeel
  • 80 ml olijfolie
  • 1 el appel cider azijn
  • 2 el honing
  • 1 tl zeezout
  • 10 gram gedroogde (instant) gist
Bereiding
  1. Meng in de bodem van een ruime kom de gist met het warme water. Roer het (met een houten lepel) goed door totdat de gist opgelost is. Laat een minuut of 10 staan.
  2. Maal ondertussen de lijnzaad zo fijn mogelijk. Je kunt het met een blender proberen maar zelf gebruik ik hiervoor de staafmixer.
  3. Maal ook de pompoenpitten fijn.
  4. Meng het lijnzaadmeel samen met de olijfolie, appelciderazijn en de honing door het gistmengsel.
  5. Laat dit een paar minuten staan en roer nogmaals goed door.
  6. Meng nu alle overige ingrediënten door het mengsel. Je krijgt geen mooie deegbal zoals bij ‘normaal’ brood, dit mengsel is stevig maar blijft erg plakkerig.
  7. Denk de schaal af en zet het op een warm, tochtvrij plekje. Laat ongeveer een uur rijzen.
  8. Vet een broodvorm in. Meng het brooddeeg nog eens goed door en giet in de broodvorm. Strijk de bovenkant vlak.
  9. Dek deze weer af en laat nogmaals 45 minuten tot een uur rijzen.
  10. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak het brood in 50-60 minuten goudbruin en gaar (een satéprikker moet droog uit het beslag komen.
  11. Je kunt dit brood goed invriezen.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/ontbijt/paleo-brood-noten-en-eivrij/