Paleo Brownies met Kokos Swirl
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 120 gram palmsuiker
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 20 gram cacao poeder
  • ¼ theelepel bakzout
  • Snuf zout
  • 120 gram kokosolie of roomboter
  • 100 gram pure chocola (min 70%)
  • 200 gram Santen (kokoscremé)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Vet een bak of springvorm in (ik gebruikte een vierkante bakvorm van 22x22cm)
  3. Smelt de chocola samen met de kokosolie of roomboter au-bain marie. Haal het mengsel van het vuur zodra het een mooi egaal geheel is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Smelt de Santen au-bain marie.
  5. Klop de eieren los en mix hier de palmsuiker doorheen tot een glanzende massa.
  6. Roer het chocolade mengsel erdoor.
  7. Voeg de amandelmeel, cacaopoeder, bakzout en zout toe en mix het geheel tot een egale massa.
  8. Giet het beslag in de bak of springvorm.
  9. Giet de gesmolten Santen over het beslag. Trek met een spatel of lepel lijnen door de Santen zodat het zich als een swirl door het browniebeslag mengt.
  10. Bak de brownies voor 20 minuten in de voorverwarmde oven of totdat een satéprikker schoon uit het baksel komt.
  11. Zijn de brownies na 20 minuten nog niet gaar? Dek dan de bakschaal af met aluminiumfolie en zet de brownies terug in de oven totdat ze gaar zijn. Door het afdekken met de folie voorkom je dat de kokosswirl te droog wordt.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/paleo-brownies-met-kokos-swirl/