Zoete Bietenkoekjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediƫnten
  • 200 gram zoete aardappel, in blokjes
  • 1 (voorgekookt) bietje
  • 2 eieren
  • 50 gram boekweitmeel
  • 1 el kaneel
  • 1 tl vanille
  • Snuf zeezout
  • 1 geraspte appel
  • 75 gram rozijnen
  • Kokosolie of roomboter om in te bakken
Bereiding
  1. Kook de zoete aardappel totdat de blokjes gaar zijn, giet ze af en laat ze afkoelen
  2. Snij de biet in grove stukken.
  3. Pureer de zoete aardappel (met de staafmixer) samen met de biet, de eieren, boekweitmeel, kaneel, vanille en zeezout.
  4. Roer de geraspte appel en rozijnen door het beslag.
  5. Verwarm wat vet in een koekenpan en schep per koekje ongeveer 1 el beslag in de pan. Druk deze met de achterkant van een lepel plat tot een pannenkoekje. Herhaal totdat de pan vol is.
  6. Bak de koekjes op middelhoog vuur aan beide zijden bruin.
  7. Zowel warm als koud erg lekker en je kunt deze koekjes ook prima invriezen.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/zoete-bietenkoekjes/