Meng de kipkruiden en smeer de kippendijen of filets aan beide zijden goed in met de kruiden. Laat dit minimaal 30 minuten marineren.
Bak ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan, op hoog vuur, totdat ze goudbruin zijn. Het duurt vaak even voor ze een kleurtje krijgen maar dan gaat het ineens ook heel snel. Blijf bij de pan en schud de pitjes regelmatig even om. Laat de pitjes, zodra ze goudbruin zijn, afkoelen.
Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snij deze in blokjes.
Schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit en snij deze in blokjes.
Maak de ananas schoon en snij ongeveer de helft van de ananas in blokjes. Bewaar wat van het sap.
Meng de avocado, mango en ananas door elkaar.
Maak nu de dressing door de mayonaise te mengen met de ananassap, honing en munt en breng deze op smaak met verse peper en zeezout.
Verwarm wat vet (naar keuze) in een pan en schroei de kip aan beide zijde dicht, zet het vuur laag en laat de kip in ongeveer 10 min. gaar bakken. Draai de kip halverwege een keer om.
Haal de kip uit de pan, laat deze iets afkoelen en snij in reepjes.
Verdeel de sla, rucola of spinazie over twee borden, schep hier het avocado/mango/ananas mengsel overheen. Leg hier de kip bovenop en serveer de salade met de dressing en pijnboompitjes.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/gevogelte/tropische-kip-salade/