Paleo Cheesecake Truffels
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 250 gram cashewnoten
  • 4 el honing of ahornsiroop
  • 1 el citroensap
  • ⅛ tl zeezout
  • 150 gram pure chocola (minstens 70% puur)
  • Ongeveer 30-35 hazelnoten
  • Optioneel, grof zeezout om te garneren
Bereiding
  1. Laat de cashewnoten één nacht weken in water, zodat ze zachter worden.
  2. Spoel de cashewnoten ’s ochtends goed af en maal ze samen met de honing/ahronsiroop, citroensap en zeezout tot een mooie egale massa. Gebruik hiervoor de keukenmachine, blender of je staafmixer.
  3. Zet het mengsel tenminste 1 uur in de koelkast (of een half uur in de vriezer) om op te stijven.
  4. Draai van het mengsel balletjes (ik draaide ze iets groter als knikkers) en stop een hazelnoot in het midden.
  5. Zet de balletjes nogmaals een uur in de koelkast (of een half uur in de vriezer).
  6. Smelt de chocola au-bain marie (in een kop op een pannetje heet water).
  7. Dip elk balletje even in de chocola en leg ze op een stuk bakpapier.
  8. Besprenkel de balletjes eventueel met een klein beetje zeezout voor een extra bite.
  9. Laat ze wederom opstijven in de koelkast of vriezer, totdat de chocola hard geworden is.
  10. Je kunt ze bewaren in de koelkast of vriezer.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/paleo-cheesecake-truffels/