Laat de garnalen ontdooien onder koud stromend water.
Pel ze indien nodig en verwijder het darmkanaal (zwarte sliertje). Laat ze goed uitlekken.
Meng de olijfolie met de knoflook, peper en zeezout en eventueel de Chilivlokken.
Roer de gamba’s door de marinade en laat deze tenminste 30 min staan.
Bak ondertussen de pompoenpitten in een droge koekenpan op hoog temperatuur goudbruin. Let er op dat je de pan regelmatig schud en goed in de gaten houd dat de pitten niet verbranden. Laat de pitten na het bakken afkoelen.
Halveer de nectarines, verwijder de pit en snij ze in partjes.
Knip de tuinkers af.
Roer de mayonaise, limoensap, honing en dille door elkaar en breng op smaak met peper en zeezout.
Bak de garnalen op hoog vuur gaar. Dit duurt meestal niet langer dan 5 minuten. De garnalen zijn gaar wanneer ze volledig roze gekleurd zijn.
Verdeel de sla over de borden. Verdeel hierover de nectarines, tuinkers, gamba’s en geroosterde pompoenpitten. Serveer met de dressing.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/lunch/garnalen-nectarine-salade/