Prei Champignonsoep
Auteur: Marinka
Personen: 6
- 1 ½ liter water
- 2 grote preien, gewassen en in ringen
- 1 grote zoete aardappel, in blokjes
- 1 bakje champignons, in plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 4 tenen knoflook, geperst
- Flinke hand verse selderij (ongeveer 40 gram)
- 10 takjes verse tijm (of 1 el gedroogd)
- 1-2 tl zout
- 1 tl gemalen komijn
- ⅛ tl verse peper
- Kokosolie of vet om in te bakken
- Optioneel; serveren met kokosmelk of room.
- Verhit wat vet in de bodem van je soeppan en bak de uitjes glazig.
- Voeg de knoflook en de prei toe en laat voor ongeveer 3-4 minuten smoren zodat de prei wat zachter wordt.
- Voeg de zoete aardappel en de komijn toe en laat even meebakken totdat je de komijn begint te ruiken.
- Blus het geheel af met de 1 ½ liter water en roer even goed over de bodem om alle stukjes op te lossen.
- Ritst de blaadjes van de tijm en voeg deze samen met de selderij, zout en peper aan de soep toe.
- Breng de soep aan de kook en laat het vervolgens een half uurtje op een laag pitje pruttelen totdat de zoete aardappel gaar is.
- Bak ondertussen de plakjes champignon bruin in een koekenpan.
- Pureer de soep zodra de aardappels gaar zijn en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Voeg de champignons toe en laat deze nog 15 minuutjes mee pruttelen.
- Serveer de soep eventueel met een scheut kokosmelk of room.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/prei-champignonsoep/
3.2.2925