Knolselderijsoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 250 gram knolselderij, geschild in blokjes
  • Klontje (geklaarde) boter
  • 1 prei, in ringen
  • Kwart bloemkool, in roosjes
  • Kleine zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 500 ml (zelfgetrokken) bouillon
  • 100 gram champignons, in kwarten
  • Zeezout en peper naar smaak
  • Kwart theelepel gedroogde rozemarijn
  • Kwart theelepel gedroogde tijm
Bereiding
  1. Verhit de geklaarde boter in een soeppan en bak hierin de knolselderij, prei, bloemkool, zoete aardappel en champignons aan.
  2. Schenk de bouillon er na 2-3 minuten bij en breng aan de kook.
  3. Voeg rozemarijn en tijm toe en laat de soep in 8-10 minuten zachtjes gaar koken.
  4. Pureer de soep met behulp van een staafmixer tot een glad geheel en breng op smaak met peper en zout.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/knolselderijsoep/