Knolselderijsoep
Auteur: Marinka
Personen: 2
- 250 gram knolselderij, geschild in blokjes
- Klontje (geklaarde) boter
- 1 prei, in ringen
- Kwart bloemkool, in roosjes
- Kleine zoete aardappel, geschild en in blokjes
- 500 ml (zelfgetrokken) bouillon
- 100 gram champignons, in kwarten
- Zeezout en peper naar smaak
- Kwart theelepel gedroogde rozemarijn
- Kwart theelepel gedroogde tijm
- Verhit de geklaarde boter in een soeppan en bak hierin de knolselderij, prei, bloemkool, zoete aardappel en champignons aan.
- Schenk de bouillon er na 2-3 minuten bij en breng aan de kook.
- Voeg rozemarijn en tijm toe en laat de soep in 8-10 minuten zachtjes gaar koken.
- Pureer de soep met behulp van een staafmixer tot een glad geheel en breng op smaak met peper en zout.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/knolselderijsoep/
3.4.3177