Macadamia-Chocolade Cake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten en eieren.
Auteur:
Personen: 16
Ingrediƫnten
  • 225g ghee (of kokosolie)
  • 250 ml kokosmelk (of amandelmelk)
  • 4 middelgrote eieren
  • 450g amandelmeel
  • 80g arrowroot
  • 75g kokosbloesemsuiker
  • ½ tl bakzout
  • ½ tl vanillepoeder
  • ¼ tl zout
  • 1 el citroensap
  • 125g macadamianoten, grof gehakt
  • 100g pure chocolade, grof gehakt
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 165 graden Celsius en bekleed een rechthoekige bakvorm met wat kokosolie. Mijn bakvorm was 28x21 cm.
  2. Meng ghee, kokosmelk en eieren goed door elkaar. De ghee hoeft niet geheel opgelost te zijn.
  3. Voeg amandelmeel, arrowroot, kokosbloesemsuiker, bakzout, vanillepoeder, zout en citroensap toe en meng het geheel met een handmixer of keukenmachine tot een dik en plakkerig beslag.
  4. Spatel de gehakte macadamianoten en chocolade door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de cake in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat de cake ten minste 1 uur afkoelen voor je deze in stukken snijdt en serveert.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/tips-trucs/verjaardagsactie-en-heerlijke-macadamia-chocolade-cake/