Hazenrug met Bacon en Pistache
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 2 hazenrugfilets
  • 50g gedroogde pruimen
  • 50g pistachenoten, gepeld
  • 100g ontbijtspek, in plakjes
  • 1 tl kaneel
  • 1 el kokosolie
Bereiding
  1. Combineer pruimen, pistachenoten en kaneel in een foodprocessor en maal tot een plakkerige massa.
  2. Leg de hazenrugfilets op een snijplank en maak met een scherp mes een diepe inkeping over de gehele lengte van de filets. Pas op dat je de filets niet helemaal door snijdt.
  3. Vul de filets met het pruimenmengsel en vouw ze dicht. Vouw de lange, dunne punt van de filets naar binnen.
  4. Omwikkel de filets met ontbijtspek.
  5. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de gevulde filets in 6-8 minuten rondom goudbruin. De filets mogen nog wat rosé vanbinnen zijn.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/varkensvlees/hazenrug-met-bacon-en-pistache/