Paleo Hartige Taart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
Taartbodem:
  • 275g amandelmeel
  • ½ tl zout
  • ½ tl baking soda
  • 60 ml kokosolie, vloeibaar
  • 2 eieren
  • 2 tl appelazijn
Vulling:
  • 1 courgette
  • 2 winterwortels
  • 4 eieren
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 tl tijm
  • ½ tl zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een taartvorm in met wat kokosolie.
  2. Combineer alle ingrediënten voor de bodem in een kom en roer ze goed door elkaar tot zich een dik deeg vorm.
  3. Verdeel het deeg over de taartbodem, druk het deeg aan de randen iets omhoog om een opstaande rand te creëren.
  4. Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven.
  5. Gebruik een dunschiller om lange, platte linten van de courgette en winterwortels te schaven.
  6. Verdeel de groenten over de taartbodem in een cirkelvormig patroon. Begin aan de buitenkant en werk zo naar binnen.
  7. Klop de eieren los met kokosmelk, tijm en zout en schenk dit over de hartige taart heen.
  8. Bak de taart in 35-40 minuten gaar of tot het eimengsel is gestold.
  9. Serveer warm of koud.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/paleo-hartige-taart/