Paleo Hartige Taart
Auteur: Marinka
Personen: 4
- 275g amandelmeel
- ½ tl zout
- ½ tl baking soda
- 60 ml kokosolie, vloeibaar
- 2 eieren
- 2 tl appelazijn
- 1 courgette
- 2 winterwortels
- 4 eieren
- 100 ml kokosmelk
- 1 tl tijm
- ½ tl zout
- Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een taartvorm in met wat kokosolie.
- Combineer alle ingrediënten voor de bodem in een kom en roer ze goed door elkaar tot zich een dik deeg vorm.
- Verdeel het deeg over de taartbodem, druk het deeg aan de randen iets omhoog om een opstaande rand te creëren.
- Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven.
- Gebruik een dunschiller om lange, platte linten van de courgette en winterwortels te schaven.
- Verdeel de groenten over de taartbodem in een cirkelvormig patroon. Begin aan de buitenkant en werk zo naar binnen.
- Klop de eieren los met kokosmelk, tijm en zout en schenk dit over de hartige taart heen.
- Bak de taart in 35-40 minuten gaar of tot het eimengsel is gestold.
- Serveer warm of koud.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/paleo-hartige-taart/
3.2.2925