Paleo Zeeuwse Bolussen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediƫnten
  • 1 klein ei
  • 35g kokosolie, roomboter of ghee
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 zakje droge gist (9 gram)
  • 150g arrowroot
  • 50g kokosmeel
  • ½ tl zout
  • 100g kokosbloesemsuiker (of palmsuiker)
  • 1 tl kaneel
Bereiding
  1. Verhit de amandelmelk in een steelpan tot het handwarm is.
  2. Combineer ei, kokosolie, handwarme amandelmelk, gist, arrowroot, kokosmeel en zout in een kom en meng tot een glad deeg.
  3. Laat het deeg op een warme plaats in 45 minuten iets rijzen.
  4. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Leg een flink stuk bakpapier op het werkblad en bestrooi dit met kokosbloesemsuiker en kaneel.
  6. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 6 gelijke stukken.
  7. Rol ieder stuk deeg tot een bol. Neem telkens een stuk deeg en rol dit in het suikermengsel tot een lange sliert van ca. 20 cm lang.
  8. Rol de gesuikerde sliert op tot een bolus, pak de bolus voorzichtig op en leg deze op de bakplaat.
  9. Herhaal met de overige stukken deeg.
  10. Bak de bolussen 15 minuten in het midden van de oven. Zet tijdens het bakken een schaaltje met water onderin de oven zodat de bolussen niet uitdrogen.
  11. Serveer meteen en geniet!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/paleo-zeeuwse-bolussen/