Paleo Zeeuwse Bolussen
- 1 klein ei
- 35g kokosolie, roomboter of ghee
- 200 ml amandelmelk
- 1 zakje droge gist (9 gram)
- 150g arrowroot
- 50g kokosmeel
- ½ tl zout
- 100g kokosbloesemsuiker (of palmsuiker)
- 1 tl kaneel
- Verhit de amandelmelk in een steelpan tot het handwarm is.
- Combineer ei, kokosolie, handwarme amandelmelk, gist, arrowroot, kokosmeel en zout in een kom en meng tot een glad deeg.
- Laat het deeg op een warme plaats in 45 minuten iets rijzen.
- Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg een flink stuk bakpapier op het werkblad en bestrooi dit met kokosbloesemsuiker en kaneel.
- Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 6 gelijke stukken.
- Rol ieder stuk deeg tot een bol. Neem telkens een stuk deeg en rol dit in het suikermengsel tot een lange sliert van ca. 20 cm lang.
- Rol de gesuikerde sliert op tot een bolus, pak de bolus voorzichtig op en leg deze op de bakplaat.
- Herhaal met de overige stukken deeg.
- Bak de bolussen 15 minuten in het midden van de oven. Zet tijdens het bakken een schaaltje met water onderin de oven zodat de bolussen niet uitdrogen.
- Serveer meteen en geniet!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/paleo-zeeuwse-bolussen/
3.2.2925