Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de bloemkool in roosjes en wrijf ze in met kokosolie.
Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat en rooster ze in 18-20 minuten gaar.
Bak de spekblokjes krokant en leg deze apart. Schenk het vet in een schaaltje en laat dit wat afkoelen.
Meng de eierdooiers met het citroensap; klop dit goed door elkaar.
Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe (begin met enkele druppels) en blijf goed kloppen tot het mengsel dikker begint te worden. Doe dit niet te snel, anders wordt de mayonaise niet dik.
Klopt als laatste het vet van de spekblokjes door de mayonaise.
Serveer de geroosterde bloemkool met de uitgebakken spekjes en een flinke klodder baconaise.
Tip: voeg ook eens wat verse groene kruiden aan deze salade toe, zoals oregano, bieslook, peterselie, koriander of zelfs munt.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/bloemkoolsalade-met-baconnaise/