Zalmburgers met selderij
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en nachtschades.
Auteur:
Personen: 8
Ingrediƫnten
  • Zalmfilet (ontdooid) - 300g
  • Bleekselderij - 2 stengels, met wat blad
  • Eieren - 1
  • Kokosmeel - 1-2 el
  • Vissaus - 1 el
  • Citroensap - 1 tl
  • Zout - ¼ tl
  • Peper - naar smaak
  • Knoflookpoeder - naar smaak
  • Gemalen Chilivlokken - naar smaak
  • Kokosolie - 2 el
Bereiding
  1. Hak de zalm en bleekselderij grof en doe ze samen in een foodprocessor. Maal alles in ca. 10-15 seconden tot een grove massa.
  2. Schep het mengsel in een kom en voeg het ei, 1el kokosmeel, vissaus, citroensap, zout, peper en chilivlokken toe. Roer alles goed door tot zich een kleverige massa vormt.
  3. Als het mengsel nog erg nat is, voeg dan nog een ½ - 1 eetlepel kokosmeel toe, en meng het
  4. opnieuw.
  5. Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan.
  6. Gebruik een lepel om ballen van het zalmmengsel te vormen en laat deze in de hete pan glijden. Druk de ballen plat met de achterkant van de lepel om een burger te vormen. Verlaag het vuur tot middelhoog en bak op deze manier 4 burgers per keer; dit is ongeveer de helft van het beslag.
  7. Draai de burgers na 1-2 minuten om, wanneer de onderkanten bruin beginnen te kleuren. Bak ze vervolgens nog 2 minuten aan de andere kant tot ook deze bruin is gekleurd.
  8. Verhit de rest van de kokosolie in de pan, en herhaal de stappen met het overgebleven beslag.
  9. Serveer met een salade en wat zelf gemaakte mayonaise. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/zalmburgers/