Dadelballetjes met Chocolade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediƫnten
  • 200g Medjool dadels
  • 250g pompoenpitten
  • 1 tl kaneel
  • 150g pure chocolade (70% cacao of meer)
Bereiding
  1. Verwijder de pit van de dadels en combineer ze met pompoenpitten en kaneel in een foodprocessor.
  2. Maal tot een fijne, plakkerige massa. Voeg eventueel 2-3 eetlepels water toe om het iets kleveriger te maken.
  3. Vorm balletjes met een doorsnede van 3-4 cm van het mengsel en leg deze apart op een bord. Je kunt zo 15-20 balletjes maken.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie en wentel de dadelballetjes er doorheen.
  5. Leg de balletjes direct op een vel bakpapier om uit te harden.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/dadelballetjes-met-chocolade/