Oermuesli
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • MAAK EEN MIX VAN TOTAAL 500 GRAM MET:
  • Walnoten
  • Hazelnoten
  • Amandelen
  • Paranoten
  • Pistachenoten
  • Macadamianoten
  • Pompoenpitten
  • Zonnebloempitten
  • Sesamzaad
  • Maanzaad
  • Kokos
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 160°C
  2. Maak een mengsel van noten en zaden. Ik gebruik doorgaans 50% gemengde noten en 50% zaden. De samenstelling en verhouding maakt helemaal niks uit dus laat je fantasie erop los. Gebruik de ingrediënten lijst hiernaast als leidraad.
  3. Smelt wat kokosolie en roer er nét genoeg doorheen om de noten en zaden te laten ‘glimmen’. Zeker niet zoveel dat het aan elkaar gaat plakken. Op ongeveer 500 gram mix gebruik ik zelf ongeveer één tot twee eetlepels olie.
  4. Voor een zoetere variant op de muesli kun je ook één eetlepel olie en één eetlepel honing gebruiken.
  5. Leg bakpapier op je bakplaat.
  6. Leg een laag noten/zaden mix op je bakplaat. Let op! Zorg ervoor dat deze niet te dik is. Je kan beter twee keer een bakplaat in de oven zetten dan een te dikke laag want dan wordt de mix niet lekker knapperig.
  7. Ze de bakplaat in de oven voor ongeveer 25 tot 30 minuten waarbij je het mengsel om de 10 minuten even omroert.
  8. Zodra alles mooi goudbruin is, is de Oermuesli klaar.
  9. Laat het goed afkoelen
  10. Let op met kokos in je mengsel, wanneer deze eenmaal bruin is verbrand hij snel. Haal een mengsel met kokos dus op tijd uit de oven!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/ontbijt/oermuesli/