Paleo Rozijnen Cupcakes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 45 - 75 ml ahornsiroop of honing (afstemmen op je smaak)
  • 100 gram gesmolten kokosolie of grasboter
  • 1 el citroensap
  • 1 tl vanille extract
  • 75 gram kokosmeel (Aman Prana)
  • ¼ tl bakzout (natriumbicarbonaat)
  • Snufje (zee)zout
  • Optioneel; 1 tl kaneel
  • Vulling; 150 gram rozijnen of een combinatie van rozijnen en gehakte noten
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160°C
  2. Vet een muffintray in of zet papieren vormpjes klaar (gebruik er twee tegelijk voor stevigheid)
  3. Klop de eieren los met een handmixer (niet te lang kloppen!)
  4. Voeg de ahornsiroop/honing, de kokosolie/grasboter, de citroensap en het vanille extract aan de eieren toe en meng dit door elkaar
  5. Zeef de kokosmeel en voeg hier de bakzout, het zout en eventueel het kaneel aan toe.
  6. Meng dit door het eimengsel. Even goed kloppen om alle klontjes eruit te kloppen.
  7. Roer de vulling er doorheen
  8. Verdeel het mengsel over de 12 vormpjes
  9. Bak voor ongeveer 25-30 minuten. Een sateprikker moet schoon uit het cakeje komen.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/paleo-rozijnen-cupcakes/