Paleo Rozijnen Cupcakes
- 6 eieren
- 45 - 75 ml ahornsiroop of honing (afstemmen op je smaak)
- 100 gram gesmolten kokosolie of grasboter
- 1 el citroensap
- 1 tl vanille extract
- 75 gram kokosmeel (Aman Prana)
- ¼ tl bakzout (natriumbicarbonaat)
- Snufje (zee)zout
- Optioneel; 1 tl kaneel
- Vulling; 150 gram rozijnen of een combinatie van rozijnen en gehakte noten
- Verwarm de oven voor op 160°C
- Vet een muffintray in of zet papieren vormpjes klaar (gebruik er twee tegelijk voor stevigheid)
- Klop de eieren los met een handmixer (niet te lang kloppen!)
- Voeg de ahornsiroop/honing, de kokosolie/grasboter, de citroensap en het vanille extract aan de eieren toe en meng dit door elkaar
- Zeef de kokosmeel en voeg hier de bakzout, het zout en eventueel het kaneel aan toe.
- Meng dit door het eimengsel. Even goed kloppen om alle klontjes eruit te kloppen.
- Roer de vulling er doorheen
- Verdeel het mengsel over de 12 vormpjes
- Bak voor ongeveer 25-30 minuten. Een sateprikker moet schoon uit het cakeje komen.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/paleo-rozijnen-cupcakes/
3.2.2925