Mini Bietenpannenkoekjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 2-4
Ingrediƫnten
  • Bieten - 200g, geschild en geraspt
  • Appel - ½
  • Eieren - 4 grote
  • Kokosmeel - 2 el
  • Kaneel - 2 tl
  • Koekkruiden - ½ tl
  • Zout - een snuf
  • Kokosolie - 4 el
Bereiding
  1. Combineer de geraspte bieten, appel en eieren in een blender. Maal alles tot een egale massa.
  2. Voeg het kokosmeel, de kaneel, koekkruiden en het zout toe en laat de blender nog even draaien tot alles goed gemengd is.
  3. Verhit wat kokosolie in een koekenpan, net genoeg om de bodem te bedekken. Draai het vuur
  4. middel-laag, zo voorkom je aanbranden.
  5. Laat een eetlepel met kop van het beslag in de pan glijden om een pannenkoekje te maken. Doe dit nog 3-4 keer om wat meer pannenkoekjes tegelijk te maken.
  6. Draai de pannenkoekjes na ca. 1 minuut met een snelle beweging met een spatel om. Bak ze
  7. vervolgens nog ongeveer 1 minuut aan de andere kant tot beide zijden wat zijn gebruind.
  8. Schep de pannenkoekjes op een bord en zet deze even opzij.
  9. Verhit telkens een klein beetje kokosolie in de pan en bak weer 4-5 nieuwe pannenkoekjes. Herhaal dit tot het beslag op is. Je hebt dan 40-50 pannenkoekjes.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/mini-bietenpannenkoekjes/