Paleo Bananenbrood
- 4 gele bananen
- 4 eieren
- 120 gram witte amandelpasta (of een zadenpasta)
- 60 gr kokosolie of roomboter, gesmolten
- 2 eetlepels citroensap
- 70 gram kokosmeel
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel bakzout
- Snuf zeezout
- Optioneel; een vulling naar keuze. Neem bijvoorbeeld 200 gram walnoten, gemengde noten, rozijnen, stukjes appel etc. etc.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Vet een cakevorm (van ongeveer 25 cm) in met kokosolie/roomboter.
- Prak de bananen.
- Meng de bananen met de eieren, de witte amandelpasta, de kokosolie en het citroensap.
- Zeef de kokosmeel en voeg deze samen met de kaneel, bakzout en zeezout toe aan het beslag.
- Goed kloppen zodat er geen klontjes achter blijven in het beslag.
- Voeg eventueel de vulling toe.
- Giet het beslag in je vorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak het brood voor ongeveer 45-50 minuten of totdat een satéprikker schoon uit het brood komt.
- Laat het brood afkoelen op een rek.
- Je kunt overgebleven bananenbrood zonder problemen invriezen.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/paleo-bananenbrood/
3.2.2925