Paleo Stamppot
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 knolselderij
  • 1 bloemkool
  • 500 gram boerenkool
  • 4 tenen knoflook (of meer voor de liefhebber… :))
  • Biologische zuurkoolspek
  • Flink wat peper en zout
  • Eventueel een biologische rookworst
Bereiding
  1. Schil de knolselderij en snij deze in gelijke stukjes.
  2. Kook de knolselderij samen met de boerenkool totdat deze gaar zijn, in ongeveer 15 minuten.
  3. Snijd de bloemkool in gelijke stukken.
  4. Kook deze in een aparte pan met de tenen knoflook gaar in ongeveer 10 minuten gaar.
  5. Stamp de knolselderij met de boerenkool tot stamppot.
  6. Maak van de bloemkool en de knoflook een puree en meng deze door de boerenkoolstamppot.
  7. Bak de spek uit en voeg ze incl. bakvet toe aan de stamppot
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer eventueel met de rookworst en de jus daarvan. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/varkensvlees/paleo-stamppot/