Begin met het voorbereiden van de witlof: was deze en snijd ze in de lengte in kwarten. Verwijder de bittere, harde kern.
Verhit de kokosolie in een hapjespan en leg de stukken witlof erin, het is niet erg als ze een beetje uit elkaar vallen.
Doe een deksel op de pan en bak de witlof ca. 2 minuten op middelhoog vuur. Pers in de tussentijd de sinaasappel uit.
Draai de witlof om met een spatel en schenk het sinaasappelsap erover. Dek de pan weer af met het deksel en laat het geheel zo'n 3 minuten sudderen.
Haal vervolgens het deksel van de pan en laat het vocht wat verdampen. Verdeel dan de balsamico azijn over de witlof . Schud de pan lichtjes om het vocht goed te verdelen.
Laat alles nog een minuutje sudderen, hierbij zal nog meer van het vocht verdampen waardoor je een iets dikkere saus krijgt.
Strooi wat zout over de witlof en verdeel de groente vervolgens over 2 borden. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/sinaasappel-balsamico-witlof/