Preitaart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 hartige taart bodem
  • 500 gram prei
  • 1 doosje champignons
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram (biologisch) spek
  • 5 eieren
  • Peper en kruiden naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bereid de hartige taartbodem volgens recept.
  3. Was de prei en snij deze in ringen.
  4. Snipper de ui, snij de champignons in plakjes en de broccoli in roosjes.
  5. Snij de knoflook fijn of gebruik een knoflook pers.
  6. Bak de spekjes uit in een koekenpan totdat ze knapperig zijn.
  7. Haal de spekjes uit de pan maar laat het spekvet in de pan achter.
  8. Fruit de uitjes in het spekvet.
  9. Voeg de champignons, knoflook en broccoli toe en bak een aantal minuten mee.
  10. Voeg de prei toe en laat deze slinken.
  11. Voeg als laatste weer de spekjes toe en haal de pan van het vuur.
  12. Kluts de eieren en breng op smaak met een beetje peper en kruiden naar smaak (ik hou van een pittige taart dus bij mij gaat er altijd aardig wat chilipoeder bij).
  13. Meng de eieren door het preimengsel.
  14. Roer het geheel goed door elkaar en giet in de springvorm.
  15. Bak de taart voor ongeveer 45-50 minuten in de oven of totdat deze gaar is.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/varkensvlees/preitaart/